Wat heeft collageen met scheurbuik te maken?

"Wat vitamine C betreft, voelde ik vanaf het begin dat de medische wereld de publieke opinie misleidde. De dokters zeiden immers dat wanneer er in voeding geen vitamine C zit, scheurbuik optreedt. Wanneer er geen scheurbuik optreed, dan is alles in orde.

Ik geloof dat dat een ernstige vergissing is.

Scheurbuik is niet het eerste symptoom van een tekort aan vitamine C. Scheurbuik is het teken van de laatste instorting van het lichaam.
 Er is een grote kloof tussen scheurbuik en een gezonde toestand."
 
Albert Szent-Györgyi
Nobelprijswinnaar, voor zijn ontdekkingen over vitamine C

Wat is scheurbuik?

Scheurbuik ontstaat door een tekort aan vitamine C.
 
Enkele belangrijke symptomen:
  • huid- en slijmvliesbloedingen
  • gewrichts- en beenvliesbloedingen
  • vermoeidheid
  • gewrichts- en spierpijnen
  • zweren in mondslijmvliezen
  • tanden komen los
  • levensgevaarlijke bloedingen
  • aantasting immuunsysteem
  • dood
Die symptomen ontstaan wanneer het collageengehalte van het lichaam extreem afneemt. Om collageen op te bouwen en te onderhouden is er voldoende vitamine C nodig.

Wanneer het lichaam onvoldoende vitamine C binnenkrijgt, wordt het collageen vernietigd. De aders zouden normaal gesproken voldoende weerstand moeten bieden aan de hartslagen. Wanneer ze verzwakt zijn, kunnen ze scheuren onder druk van het stromende bloed en kan het bloed er uitlopen. Dat dodelijke ziektebeeld word in de medische wetenschappelijke literatuur scheurbuik genoemd.
scheurbuik

Niet slechts één scheurbuik

Er is niet slechts één variant van scheurbuik. Niet alleen een extreem gebrek aan vitamine C geldt als scheurbuik. Deze variant van scheurbuik die minder extreem is, maar wel even ernstig, is veel meer verspreid en veel belangrijker.
 
Ik heb het over de variant die zich veel trager ontwikkelt en niemand ontziet die een gebrek aan collageen en vitamine C heeft. Deze variant put de basisbouwstof van ons lichaam, collageen, trager, geniepig, en op een bijna onzichtbare wrede wijze uit. Die slepende variant van scheurbuik, die verborgen en trager is, en tot een even dodelijke aftakeling leidt, is wijdverbreid. Veel mensen weten niet dat ze hier aan lijden en zij gaan argeloos op weg naar de aftakeling.

Chronische vorm een volksziekte!

De waarheid is een hardnekkige zaak. We moeten er gewoon voor zorgen dat we ons lichaam rijkelijk voorzien van collageen en vitamine CDe chronische variant van scheurbuik is vandaag een volksziekte. Ze is misschien wel meer verspreid dan ooit.
  
Het is waar dat we vandaag de snel verlopende, extreme variant zelden tegenkomen. Die variant doodde vroeger op korte tijd de zeemannen en werd bekend als de zeemansziekteMaar laten we ons niet wijsmaken dat alles in orde is wanneer we niet aan de snel verlopende variant van scheurbuiklijden!
Denk aan de waarschuwing van de nobelprijswinnaar:
Dat is naar mijn mening een ernstige vergissing.

albert

De Hongaarse arts Albert Szent - Györgyi ontving in 1937 de Nobelprijsvoor de Fysiologie of Genees-kunde toegekend voor onder andere zijn ontdekkingen m.b.t. Vitamine C.

Collageen en Vitamine C

De volgende belangrijke functie van ons lichaam is een wetenschappelijke feit dat vaak buiten beschouwing wordt gelaten.De ongelofelijke actieve, grootschalige, omvormende en vernieuwende werking van het lichaam. Nu concentreren we ons op collageen.
 
Ik wil de structuur van ons lichaam in veiligheid brengen en in uitstekende conditie houden. Daarvoor hebben we dagelijks — volgens mijn berekeningen — minstens 4-6 gram zuiver collageen nodig. 
Aangezien collageen ook een eiwit is, is het beste resultaat te verwachten wanneer we gelijktijdig ook de eiwitstofwisseling ondersteunen.

We kunnen al een grote hulp bieden door collageen met een volwaardig eiwitconcentraat — bijvoorbeeld wei-eiwitten — te mengen. We kunnen zonder een dagelijkse minimum dosis van 1 gram, dus 1000 mg vitamine C, het collageen van ons lichaam niet goed onderhouden.

Ik verklap dat we een nog beter resultaat kunnen verwachten van de gepaste hoeveelheid vitamine C die met bioflavonoiden verrijkt word. Wanneer u het bovengenoemde al voor uw lichaam doet, heeft u een serieuze kans om geen slachtoffer te worden van de geniepige, vernietigende, traag verlopende variant van scheurbuik.

lenkei signature